Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś nie lubiłam, ale od pewnego czasu gotuję i wychodzą naprawdę super. Przepis bardzo łatwy polecam :)
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162918
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 252
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 57
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162918
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 252
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 57
Składniki
Flaki wypłukać, zalać wodą i gotować przez 15 min, odcedzić. Ponownie zalać wodą, gotować 15 min i odcedzić. Przelać wodą ( dobrze wypłukać).
Tak przygotowane flaki zalać bulionem, dodać liść laurowy, angielskie ziele, majeranek, przyprawę do flaków, gałkę muszkatałową i gotować do miękkości flaków.
Cebulę zeszklić na smalcu na złoty kolor, dodać do potrawy. Na tej samej patelni zrobić zasmażkę. Odstawić do wystygnięcia.
Gdy flaczki będą miękkie dodać przecier pomidorowy, zasmażkę, doprawić solą i pieprzem ( z solą uważać, ponieważ bulion z kostki jest słony). Chwilę pogotować. Ja flaczki "zamknęłam" w słoikach, kiedy mam ochotę to je odgrzewam. Życzę smacznego :)