Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 355
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 355
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać podgrzane mleko i 2 łyżki mąki, wymieszać i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, rozczyn i 2 łyżki oliwy. Wyrobić ciasto, przykryć lnianą ściereczką i odstawić, aby wyrosło (powinno podwoić swoją objętość).
Rozwałkować ciasto, i wyłożyć na natłuszczoną blachę. Nasmarować oliwą i rozgniecionym czosnkiem, oprószyć ziołami i solą morską, obłożyć oliwkami, lekko je powciskać.
Piec 20 minut w temp. 220°C.Źródło: Twoje Imperium