Do góry

Dania główne Przepis na:

Forszmak – gulasz po lubelsku

Forszmak – gulasz po lubelsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8455

Dodano:

Odsłon: 9

Przepis wart wypróbowania: "Forszmak – gulasz po lubelsku"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte mięso pokrój w kostkę, zrumień na oleju, po czym włóż do garnka. Następnie podsmaż boczek z poszatkowaną cebulą, po czym dołóż do schabu.

  2. Na patelni przygotuj zasmażkę, dolej do niej bulion, wymieszaj, zagotuj i dodaj do garnka. Wsyp przyprawy i duś do miękkości około 1,5 godziny.

  3. Pod koniec dołóż pokrojone w kostkę lub paski ogórki kiszone oraz koncentrat. Gotuj jeszcze 10 minut.

  4. Gotowe danie podawaj z ziemniakami.

  5. Przepis nadesłała: Violetta Miszczak-Lesiewicz

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń