Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to jedne z najlepszych drożdżówek tego typu, jakie jadłam do tej pory. Z dużą ilością cynamonu, kardamonu i jabłek idealnie nadają się jako dodatek do kawy.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 27
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 139
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 27
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 139
Składniki
Ciasta francuskie rozłożyć na stolnicy i zostawić, aby osiągnęły temperaturę pokojową (dzięki temu nie skurczą się podczas pieczenia). Jabłka umyć, obrać ze skórki, pokroić na małe kwadraciki, dać rodzynki, sok z cytryny i pomarańczy, kardamon, cynamon i cukier waniliowy.
Każde z ciast pokroić na 15 małych kwadratów. Łyżeczką nakładać jabłka, następnie kwadraty sklejać w rożki, a na końcach zrobić wzorek z końcówki widelca.
Rożki smarować jajem roztrzepanym z mlekiem, a następnie każdy wierzch poprzecinać nożem. Piec ok 15 minut w 220*C.
Składniki na lukier dokładnie wymieszać. Polewać jeszcze gorące ciastka.
zdj
zdj