Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie ślimaczki z pieczarkami

Francuskie ślimaczki z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 40

Dodano:

Odsłon: 28943

Szybkie w przygotowaniu i smaczne ślimaczki z nadzieniem

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i pokroić drobno. Posolić i zeszklić ją na oleju. Dodać obrane i pokrojone drobno pieczarki. Razem usmażyć. Doprawić do smaku. Ser żółty pokroić na bardzo cienkie paseczki. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Rozłożyć ciasto francuskie i wyłożyć na nie farsz pieczarkowy. Na to rozrzucić paseczki sera żółtego.

  2. Ciasto francuskie zwinąć w rulon i posmarować białkiem lub wodą.

  3. Pokroić na plastry ok. 2 cm. Rozłożyć na papierze brytfance wyłożonej papierem do pieczenia (może być ten z ciasta) i piec ok. 15 minut.

  4. Można dowolnie kombinować z farszem – czasem pieczarki mieszam z kapustą robiąc farsz jak do kapuśniaczków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń