Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od lat na moim stole w dniu 11 listopada na moim stole gości gęsina. Piersi z gęsi w pysznym słodkim sosie są soczyste i kruche. Polecam!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Składniki
Z cytryny wyciśnij sok. Dodaj do niego miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Piersi przekrój na pół tak, żeby powstały 4 porcje mięsa. Mięso zamarynuj. Odstaw na min. 30 minut w chłodne miejsce. Seler obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Gorący bulion wymieszaj z powidłami. Mięso przesmaż na patelni (na tłuszczu który wytopi się z gęsi), przełóż je do brytfanki. Posyp selerem i zalej bulionem. Piecz w 200 stopniach C przez ok. 2-3 h co jakiś czas podlewając piersi wodą, lub tłuszczem, który wytopi się z mięsa.