Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od lat na moim stole w dniu 11 listopada na moim stole gości gęsina. Piersi z gęsi w pysznym słodkim sosie są soczyste i kruche. Polecam!
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 105
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 146
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 361
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 193
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 154
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 105
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 146
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 361
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 193
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 154
Składniki
Z cytryny wyciśnij sok. Dodaj do niego miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Piersi przekrój na pół tak, żeby powstały 4 porcje mięsa. Mięso zamarynuj. Odstaw na min. 30 minut w chłodne miejsce. Seler obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Gorący bulion wymieszaj z powidłami. Mięso przesmaż na patelni (na tłuszczu który wytopi się z gęsi), przełóż je do brytfanki. Posyp selerem i zalej bulionem. Piecz w 200 stopniach C przez ok. 2-3 h co jakiś czas podlewając piersi wodą, lub tłuszczem, który wytopi się z mięsa.