Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od lat na moim stole w dniu 11 listopada na moim stole gości gęsina. Piersi z gęsi w pysznym słodkim sosie są soczyste i kruche. Polecam!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10175
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9233
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6586
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10175
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9233
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6586
Składniki
Z cytryny wyciśnij sok. Dodaj do niego miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Piersi przekrój na pół tak, żeby powstały 4 porcje mięsa. Mięso zamarynuj. Odstaw na min. 30 minut w chłodne miejsce. Seler obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Gorący bulion wymieszaj z powidłami. Mięso przesmaż na patelni (na tłuszczu który wytopi się z gęsi), przełóż je do brytfanki. Posyp selerem i zalej bulionem. Piecz w 200 stopniach C przez ok. 2-3 h co jakiś czas podlewając piersi wodą, lub tłuszczem, który wytopi się z mięsa.