Do góry

Desery Przepis na:

Gofry

Gofry

Autor:

Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 660

Dodano:

Odsłon: 4730

Najlepszy przepis na chrupiące gofry.

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • szczypta soli
  • czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 1 i 3/4 szklanki wody
  • 0,5 szklanki oleju
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka rozdzielamy. Białka ubijamy na sztywno. Resztę składników mieszamy ze sobą. Dodajemy pianę i delikatnie mieszamy.

    Gofrownicę nagrzewamy, kratki smarujemy olejem, za pomocą pędzelka.

    Wlewamy porcję ciasta i pieczemy ok. 9 minut (czas trzeba wyczuć, każda gofrownica jest inna) Przed każdym nalaniem ciasta smaruję kratki olejem.

    Upieczone gofry studzimy na kratce, lub stawiamy pionowo żeby odparowały, inaczej zrobią się gumowate. Podajemy z owocami, dżemem lub według uznania. Smacznego :)

    Moja gofrownica ma 1000 W.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 16 stycznia Jak ja dawno gofrów nie jadłam a Twoje zapowiadają się baaardzo apetycznie więc muszę nadrobić zaległości:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń