Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki w Cannelloni

Gołąbki w Cannelloni

Autor:

Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 1215

Dodano:

Odsłon: 461

Makaronowe rurki nadziewane farszem gołąbkowym z młodą kapustką.

Składniki

  • • 1 opakowanie makaronu cannelloni
  • • ½ kg mięsa mielonego z łopatki
  • • 1/3 główki kapusty młodej
  • • 1 jajko
  • • Bazylia
  • • Sól
  • • ½ woreczka ryżu
  • • Cebula
  • • 1 koncentrat pomidorowy
  • • Sos paprykowy z torebki
  • • 15 dag sera żółtego
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielonego przekładamy do miski.

  2. 2. Cebulę kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
    3. Kapustę drobno kroimy i dokładamy do cebuli, podlewamy odrobiną wody i prużymy do miękkości, studzimy.

  3. 4. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu jak ostygnie dodajemy do mięsa.

  4. 5. Kapustę dodajemy do mięsa.

  5. 6. Wbijamy jajko.

  6. 7. Przyprawiamy solą i wsypujemy bazylię.

  7. 9. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

  8. 10. Rozrabiamy sos, do naczynia wsypujemy sos paprykowy i przekładamy koncentrat mieszamy z dodatkiem wody.

  9. 11. Sosem zalewamy makaron.

  10. 12. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
    13. Posypujemy zapiekankę.

  11. 14. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
    15. Danie gotowe.
    16. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 maja Cannelloni zawsze pyszne, no i co więcej można napisać :D ... no chyba tylko to, że biorę parę sztuk xD Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń