Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z kaszą i ryżem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 33
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 33
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
Składniki
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi.
duża główka czerwonej kapusty, woreczek kaszy jęczmiennej, 5-6 łyżek ryżu, 25 dag mięsa mieszanego mielonego, 5-10 dag słoniny, pieprz, vegeta, kostka rosołowa, oliwa
Sposób przyrządzenia: Z kapusty wytnij głąb, główkę włóż na chwilę do osolonego wrzątku. Osącz, oddziel liście. Słoninę pokrój w kostkę, stop na patelni. Dodaj mielone mięso, podsmaż. Lekko ostudź.
Kaszę i ryż ugotuj razem z kostką rosołową. Osącz. Ostudź, wymieszaj z mięsem. Przypraw do smaku.
Farsz ułóż na liściach kapusty, delikatnie zwiń. Gołąbki włóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,50 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie