Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z pieczarkami i lubczykiem

Gołąbki z pieczarkami i lubczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 357 Ocena: 4151

Dodano:

Odsłon: 2323

Wersja wegetariańska gołąbków, są na prawdę smaczne i aromatyczne za sprawą lubczyku.

Składniki

  • 2 średnie kapusty
  • 1 kg. pieczarek, 3 średnie cebule
  • 1/2 kg. kaszy mazurskiej grubej, kubek o pojemności 300 ml. kaszy jaglanej
  • lubczyk 2 łyżki (suszony lub świeży poszatkowany)
  • sól do smaku, pieprz mielony
  • 6 liści laurowych
  • 10 ziarenek ziela angielskiego, olej do smażenia
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki płuczemy i kroimy w poprzek, dusimy na oleju z posiekaną cebulą. Doprawiamy do smaku.
    Kasze każdą z osobna gotujemy w osolonej wodzie.
    Podsmażone z cebulką pieczarki, łączymy z kaszami i lubczykiem.

    Tak przygotowany farsz zawijamy w podgotowane liście kapusty.
    Dusimy w dwu dużych garnkach, dodajemy liście i ziele angielskie. Każdą warstwę sypiemy zmielonym pieprzem. Można podlać oliwką.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń