Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca czekolada jest idealna do rozgrzania się w chłodne dni.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 115
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 115
Składniki
Kruszymy czekoladę na kostki. Jeśli zostaną jakieś resztki, możemy je utrzeć, żeby później udekorować nią napój.
Podgrzewamy mleko ze śmietanką.
Dodajemy czekoladę i równocześnie mieszamy. Możemy dodać też cynamon.
Mieszamy i dalej podgrzewamy aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Zostawiamy na 5-10 minut, żeby troszkę wystygła.
Nalewamy do kubków przez sitko.
Opcjonalnie możemy udekorować piankami i startą czekoladą. Smacznego!