Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowane kotlety z zielonym groszkiem"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 168
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 168
Składniki
Dymkę umyj i podziel na kawałki. Paprykę czerwoną oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kawałki. Kotlety umyj, a ich krawędzie natnij w kilku miejscach, aby nie zwijały się przy smażeniu. Patelnię do grillowania posmaruj olejem i rozgrzej. Mięso obsmaż z obu stron na złoty kolor. Dorzuć warzywa. Smaż, aż będą miękkie.
Następnie wyjmij je, a wysmażony sos zlej do mniejszej patelni. Wsyp mąkę, dolej trochę wody i dobrze wymieszaj. Duś na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Kotlety i warzywa rozłóż do talerzy, skrop sokiem z cytryny i dodaj masło ziołowe. Podawaj z piure groszkowym.
kroki do... przygotowania piure
Ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę. Następnie zalej mlekiem i ugotuj do miękkości. Całość zmiksuj blenderem.
Do garnka wrzuć groszek (jeżeli jest świeży, wcześniej chwilkę go podgotuj) i ponownie zmiksuj. Dodaj starty ser i masło. Wymieszaj.
Do piure dodaj drobno pokrojoną rzeżuchę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Ponownie dokładnie wymieszaj.Źródło: Na żywo