Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na gulasz węgiersku do placków ziemniaczanych. Przepisu na placki nie podaje, gdyż każdy używa inny gatunek ziemniaków.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 377
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 177
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 377
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 177
Składniki
Mięso opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, aż się zarumieni i przełożyć do rondla. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebule pokroić w pół talarki. Marchewkę pokroić w drobne słupki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na mniejsze kawałki. Na tłuszczu, który nam pozostał po smażeniu mięsa podsmażyć czosnek i cebulę. Następnie dorzucić marchew i połowę pokrojonej papryki. Podsmażyć chwile warzywa i przełożyć do mięsa. Podlewać wodą , dodać przecier pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie. Dodać przyprawy Pamiętając o tym, że gulasz powinien być dość ostry. Dusić ok 40 minut pod koniec dodać resztę papryki, aby się nie rozgotowało. Podprawić mąką . Gulasz powinien być gęsty.
Przepisu na placki nie podaje, bo każdy robi według swojego sprawdzonego przepisu. Ja osobiście dwa razy podchodziłam do robienia placków na zdjęcie , gdyż smak placków zależy w dużej mierze od ziemniaków jakich użyjemy.