Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8454

Dodano:

Odsłon: 8

Smaczny pomysł na "Gulasz wołowy"

Składniki

  • 75 dag wołowiny
  • 2 cebule
  • pół litra przecieru pomidorowego
  • papryka żółta
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • liść laurowy
  • pół pęczka natki pietruszki
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wołowinę umyj i pokrój w paski.

  2. Cebulę posiekaj, paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Zostaw kilka listków natki, resztę rozdrobnij.

  3. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj ją do garnka i na tej samej patelni przesmaż mięso. Dorzuć do pozostałych składników, wsyp przyprawy. Zalej wodą tak, by przykrywała całość.

  4. Gotuj potrawę około 45 minut. Po tym czasie dodaj przecier pomidorowy, posiekaną natkę i paprykę. Duś jeszcze 10-15 minut.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń