Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wołowy z ogórkami małosolnymi

Gulasz wołowy z ogórkami małosolnymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 2109 Ocena: 47153

Dodano:

Odsłon: 1416

Aromatyczny gulasz z dodatkiem ogórków małosolnych.

Składniki

  • 500 g wołowiny z udźca
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 ogórki małosolne
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżka mąki
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • mielony cynamon
  • mielona czerwona papryka
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w dużą kostkę mięso, obrane i pokrojone w kostkę ogórki. Chwilę smażymy, oprószamy mąką, dokładnie łączymy i zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Dusimy pod przykryciem przez 40 min. Następnie doprawiamy do smaku cynamonem, mieloną papryką, solą i pieprzem.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń