Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz przyrządzony z łopatki wieprzowej z dodatkiem cebuli i korniszonów, podlany czerwonym winem, idealne danie obiadowe. Polecam serdecznie.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 48
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 666
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10901
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2336
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 48
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 666
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10901
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2336
Składniki
Łopatkę umyć i pokroić w grubą kostkę, cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Korniszony pokroić na 4 części. Wszystkie przyprawy wymieszać z odrobiną oleju, całość wlać do miski z mięsem i dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie podsmażamy cebulę i wrzucamy mięso i również podsmażamy, następnie zalewamy winem i dodajemy korniszony. Przykrywamy patelnię i dusimy ok 45 minut, po tym czasie odkrywamy patelnie i redukujemy sos ok 10 minut, dolewamy śmietankę i chwilę mieszamy aż sos zgęstnieje. Na sam koniec solimy do smaku. Gotowe !!!