Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z maślakami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 30
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 30
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
Składniki
Łopatkę opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Papryki rozetnij, usuń pestki. Strąki umyj, wytrzyj, potnij w paseczki. Grzyby oczyść i krótko opłucz pod bieżącą wodą. Dobrze osącz i pokrój na kawałki.
Na dużej patelni rozgrzej olej. Wrzuć mięso. Kiedy się zrumieni, dołóż paprykę. Smaż dalej kilka minut na dużym płomieniu. Mięso z papryką przełóż do garnka, a na patelni, na tym samym tłuszczu podsmaż grzyby. Oprósz je mąką, zasmaż, dodaj do składników w garnku. Całość podlej bulionem.
Do gulaszu dodaj musztardę, koncentrat pomidorowy, sos worcester i liść laurowy. Przypraw tymiankiem, solą i pieprzem. Wymieszaj. Poczekaj, aż ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś jeszcze 20 minut. Pod koniec duszenia dolej śmietanę i ew. dopraw jeszcze odrobiną soli.Źródło: Naj