Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z zielonym groszkiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 349
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 349
Składniki
200 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 2,90 zł • Przepis na 6 porcji.
Mięso kroję w średnią kostkę, posypuję 2 łyżeczkami curry, papryką i 1/2 ły żeczki soli, mieszam, odstawiam na 2-3 godziny.
Cebulę kroję w kosteczkę, czosnek w plasterki. Na patelni rozgrzewam olej i szklę na nim cebulę oraz czosnek, dodaję mięso, ale nie podsmażam go, tylko chwilkę trzymam na patelni. Zalewam bulionem, przykrywam i go tuję ok. 10 minut. Dodaję jogurt, pieczarki pozostałe curry i gotuję kolejne kilka minut.
Mąkę ziemniaczaną mieszam z niewielką ilością wody i zagęszczam sos. Wsypuję odsączony z wody groszek i doprawiam do smaku. Gotuję ryż. Gotowe!Źródło: Kobieta i życie