Do góry

Przetwory Przepis na:

Jagody na zimę

Jagody na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 558

Dodano:

Odsłon: 1247

Jagódki będą idealne na zimę, mam też trochę zamrożonych. No i upiekłam ciacho ale o nim w innym poście. Tymczasem zapraszam po przepis.

Składniki

  • 2 kg jagód
  • 800 g cukru
  • 2 konfitur fix ( 2 x 25 g )
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jagody przebrać, szybko opłukać i odcedzić na sicie.
    Przełożyć je do garnka, wsypać cukier wymieszany z konfitur fix i wszystko wymieszać.
    Wszystko doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty.
    Gorącą konfiturą napełnić słoiczki i szybko, szczelnie zakręcić zakrętki.
    Zostawić do wystudzenia a potem przechowywać w chłodnym miejscu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 18 czerwca Rewelacyjny dodatek do racuchów lub naleśników:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń