Do góry

Przekąski Przepis na:

jajecznica po królewsku

jajecznica po królewsku

Autor: wioleta333

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3641

Dodano: 09.10.2010

Odsłon: 22981

dobra jajecznica o ciekawym smaku, polecam

Składniki

  • 10 dag margaryny
  • 2 cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 2 pomidory
  • 20 dag szynki drobiowej
  • 2 łyżeczkii przecieru pomidorowego
  • 20 dag sera żółtego
  • 6 jajek
  • pieprz
  • wegeta
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelnię dać margarynę, rozpuścić ją , wsypać pokrojoną w kostkę cebulę , podpiec na rumiano, paprykę , pomidory i szynkę pokroić w drobną kosteczkę, dać na cebulkę i dusić do miękkości,dodać przecier pomidorowy , pieprz i wegetę , dodać roztrzepane jajka i trzy łyżki startego żółtego sera , podsmażyć , doprawić do smaku, nałożyć na tależyki posypac resztą żółtego sera, podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń