Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, aromatyczną i pikantną jajecznicę w stylu tajskim. Jej talerzyk na śniadanie dzięki wyrazistości i ostrości smaku od razu postawi na nogi, nawet największego śpiocha :-)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 368
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 164
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 368
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 164
Składniki
Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy curry, słodką paprykę, pieprz cayenne oraz tymianek i wszystko dokładnie mieszamy za pomocą widelca.
Cebule kroimy w kostkę i szklimy ją na rozgrzanym oleju kokosowym.
Papryczkę chilli kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do cebuli i smażymy razem przez chwilę.
Następnie do podsmażonej cebulki i papryczki chilli dodajemy mieszankę jajek oraz przypraw z miseczki i smażymy wszystko do odpowiedniego ścięcia się jajek.
Na sam koniec jajecznicę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Życzę smacznego! :)