Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane z nutą chrzanową

Jajka faszerowane z nutą chrzanową

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 549

Dodano:

Odsłon: 10540

Szybka, smaczna przekąska dla niespodziewanych gości...

Składniki

  • jajka, 7-8 szt
  • szynka, 20 dkg
  • szczypiorek posiekany, 1 łyżka
  • chrzan ( najlepiej "własnej roboty"), 2 łyżeczki
  • majonez, 3 łyżki
  • sól, pieprz, wedle uznania
  • Sos chrzanowy:
  • majonez., 2 łyżki
  • jogurt naturalny lub śmietana, 2 łyżki
  • chrzan (najlepiej "własnej roboty"), 3 łyżeczki
  • pieprz, sól, wedle uznania
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotowac na twardo, ostudzic, obrac, przepołowic, delikatnie wydobyc żółtka.

  2. Szynkę,szczypiorek drobno pokroic. Żółtka rozgnieśc widelcem, dodac chrzan. Wszystkie składniki połączyc, przyprawic, wymieszac z majonezem. Farsz nałożyc do białek.

  3. Sos chrzanowy: Wszystkie wymienione składniki wymieszac. Sos podawac osobno do polania jajek. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń