Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio moje ulubione śniadanie: kremowe awokado otula jajko z płynnym żółtkiem posypane wędzonym schabem, płatkami chili i pistacjami.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 73
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 97
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 477
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 73
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 97
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 477
Składniki
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, lekko wydrążamy miąższ by zmieściło nam się jajko. Awokado wkładamy do naczynka do zapiekania. W każdą połówkę wbijamy jajko, posypujemy schabem pokrojonym w drobną kostkę, pieprzem i płatkami chili. Pieczemy 15 minut na dolnym poziomie piecyka w 200 stopniach C. Podajemy posypane posiekanymi pistacjami i z grzankami z pieczywa. Ja dodatkowo posmarowałam grzanki dżemem żurawinowym, ale nie jest to konieczne.