Do góry

Przekąski Przepis na:

Japończyki - palce lizać

Japończyki - palce lizać

Autor: alen300

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 07.06.2018

Odsłon: 415

Przepyszna przystawka na co dzień i od święta

Składniki

  • 4 płaty śledziowe
  • 4 jajka na twardo
  • 4 duże cebule
  • śmietana 18 %
  • sałatka jarzynowa
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na półmisku układam 4 porcje sałatki jarzynowej. Na jej szczycie w centralnym miejscu układam jajko na twardo otulone sparzoną cebulą z dodatkiem śmietany, co łagodzi smak ostrości. Całość dopełniam płatami śledziowymi.

  2. Kompozycję dekoruję tak, by wzrok i smak dopełniały się na wzajem gdy goście degustują moje danie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 07 czerwca zaintrygowala mnie nazwa no i wyglad - swietna przystawka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń