Do góry

Desery Przepis na:

Jarski półmisek

Jarski półmisek

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28005

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Jarski półmisek"

Składniki

  • 1/2 kg ziemniaków
  • 1 seler
  • sól
  • 2 cebule
  • 2 kolorowe papryki
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • 25 dag mrożonych warzyw z groszkiem
  • zioła prowans
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obierz, opłucz dokładnie pod bieżącą wodą. Przekrój je na połówki, a następnie na ćwiartki. Pozostaw w naczyniu z wodą, aby nie ściemniały.

  2. Oczyść starannie i obierz seler oraz obydwie cebule. Cebule pokrój w dość grube półplasterki, seler na nieco mniejsze kawałki.

  3. Papryki (czerwoną i zieloną) umyj pod bieżącą wodą, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Pokrój na niewielkie cząstki.

  4. czas ok. 45 min; porcja – 180 kcal, cena 2,50 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń