Do góry

Desery Przepis na:

kakaowe muffinki z budyniową niespodzianką

kakaowe muffinki z budyniową niespodzianką

Autor:

Przepisów i artykułów: 618 Ocena: 8850

Dodano:

Odsłon: 5056

miękkie, wilgotne, pysznie kakaowe :-) z podanych proporcji wychodzi 12 szt.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Budyń (ja dodałam toffi) ugotować w mniejszej ilości mleka.

  2. Suche składniki wsypać do jednej miski, mokre do drugiej. Wymieszać wszystko razem delikatnie łyżką, do połączenia składników.

  3. Do foremek na muffinki wkładać po 1 łyżce ciasta, łyżeczce budyniu, na środek kostkę czekolady i znowu łyżka ciasta (do 3/4 wysokości foremki)

  4. Piec ok. 30 min. w temp. 180-190 stopni

  5. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

AliceCullen 27 czerwca 2011 zrobiłam, wyszły pyszne! Mnie z tego wyszło więcej muffin, ale w sumie dobrze

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 13 maja 2010 :-) polecam ... gwarantuję satysfakcję zarówno dla Ciebie jak i Twojego wewnętrznego przumysu ich wypróbowania :-) pozdrawiam nelu :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nelakornelia 13 maja 2010 gdy widzę to zdjęcie i czytam "miękkie, wilgotne, pysznie kakaowe..."to poprostu już w domysłach czuję ich smak, a co gorsza, odczuwam wewnętrzy przymus zrobienia ich, celem zaspokojenia mego łakomstwa, którego to, Ty sereberko80
podsycasz!!! :D dzięki Ci bardzo! ;) :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 02 kwietnia 2010 no tak, rzeczywiście mało precyzyjnie napisałam :-). Tą 1 szkl. mleka z przepisu należy dodac do składników mokrych, mleka do budyniu nie wyszczególniłam ale dodałam trochę mniej niż w przepisie z torebki, żeby był gęstszy i nie "uciekał" z foremek podczas pieczenia :-) życzę smacznego i pozdrawiam :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

miss_muffin 01 kwietnia 2010 wyglądają wspaniale :) zamierzam je upiec tylko mam pytanie: czy ta szklanka mleka idzie do budyniu czy do mokrych składników?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 12 marca 2010 hmmm, robię z olejem, bo wytrzymuje wyższą temp. i nie umniejsza to walorów smakowych ale można też stopić masło, jeśli wolisz. pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 12 marca 2010 czy konieczny jest olej slonecznikowy????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 12 marca 2010 Świetny i ciekawy przepis - koniecznie do wypróbowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 12 marca 2010 muszą być pyszniutkiez tym budyniem i podoba mi się twoja filiżanka bardzo ładna

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń