Do góry

Przekąski Przepis na:

Kalafior w chrupiącej ostrej panierce

Kalafior w chrupiącej ostrej panierce

Autor: HabibiChi

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 2670

Dodano: 06.10.2017

Odsłon: 9341

Pyszny chrupiący kalafior w lekko ostrej panierce. Przekąska idealna.

Składniki

  • 1/2 małego kalafiora
  • 3 jajka
  • ok. 3/4 szklanki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1/3 łyżeczki czosnku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy a następnie wrzucamy na wrzątek na 10 minut. Odcedzamy czekamy aż przestygnie a następnie w jednej miseczce rozbijamy jajka z solą oraz pieprzem, a w drugiej bułkę tartą z papryką słodką, ostrą i czosnkiem. Każdą różyczkę obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na patelni jak kotlety.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń