Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniak na szynce z ziemniakami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 404
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 404
Składniki
Mięso umyj, pokrój w małą kostkę, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody. Zagotuj, zdejmij szumowiny. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy. Gotuj godzinę na małym ogniu.
Włoszczyznę obierz, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do wywaru. Cebulę pokrój w kostkę, wrzuć do wywaru. Gotuj 15 minut. Ziemniaki pokrój w kostkę, dodaj do wywaru. Gotuj 20 minut.
Kapusty nie osączaj z soku, posiekaj ją drobno, dodaj do zupy razem z sokiem. Gotuj do miękkości. Gdy zupa będzie gotowa, dodaj do niej koncentrat pomidorowy i gotuj jeszcze kilka minut.
Na kilka minut przed końcem gotowania dodaj majeranek, dopraw solą i pieprzem. Zupę możesz przygotować nawet dwa dni wcześniej. Podgrzewana kilkakrotnie będzie jeszcze smaczniejsza.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień