Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, treściwa zupa ugotowana na swojskiej, kiszonej kapuście z żurawiną i na wędzonym boczku z kiełbasą śląską.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 69
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 51
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 69
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 51
Składniki
Zagotowujemy 1,5 litra wody z włoszczyzną, domową pastą rosołową,liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę i kaszę pęczak, gotujemy do miękkości ziemniaków.
W między czasie smażymy na patelni bez tłuszczu pokrojony w kostkę boczek. Usmażone kostki boczku dodajemy do gotującej się zupy w garnku.
Na patelni z tłuszczem który wytopił się z boczku smażymy odciśniętą kapustę kiszoną. Kapustę dusimy na patelni 15-20 minut na małym ogniu.
Po usmażeniu dodajemy do garnka z zupą, dodajemy pomidory i gotujemy godzinę żeby kapusta była miękka.
Gdy kapusta będzie już miękka dodajemy suche przyprawy i dodajemy pokrojone na połówki 2 kiełbaski śląskie. Gotujemy jeszcze kilka minut i kończymy gotowanie.
Nalewamy zupę do miseczek i dodajemy po kawałku kiełbaski śląskiej. Smacznego :)