Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniak z klopsami"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 171
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 171
Składniki
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>
Cebulę posiekaj, marchew obierz i pokrój ją w plasterki. Podsmaż warzywa na oliwie.
Kapustę białą poszatkuj, włóż do garnka z cebulą i marchewką. Zalej bulionem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dosyp ziele angielskie i listki laurowe. Przypraw solą z pieprzem i gotuj 20 minut.
na klopsy dokładnie wymieszaj i uformuj kulki. Ugotuj je w osolonym wrzątku.
Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki dorzuć do kapuśniaku. Gotuj 15 minut, po czym dodaj odciśniętą i poszatkowaną kapustę kiszoną. Gotuj jeszcze kwadrans.
Pięć minut przed zdjęciem garnka z kuchenki do- łóż klopsy.
Gotową zupę posyp świeżym posiekanym koperkiem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax