Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniak z wołowiną i grzybami"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 161
Składniki
Wołowinę, włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie włóż do garnka, zalej 1,5 l wody, gotuj 1,5 godziny. Pieczarki zetrzyj na tarce. Jeśli dodajesz grzyby suszone, zalej je wodą na 20 minut, gotuj 10 minut. Kapustę poszatkuj, zostawiając kilka liści do dekoracji.
Rozgrzej masło, podduś pieczarki i dodaj do zupy. Grzyby suszone wlej z wywarem do zupy. Kapustę podduś, dodaj do wywaru, przypraw, gotuj zupę jeszcze 30 minut. Dopraw solą i pieprzem.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień