Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka

Karkówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2505

Dodano:

Odsłon: 23011

Całkiem udana kombinacja;

Składniki

  • karkówka, około 1 kg
  • cebula, 2 większe
  • keczap, do polania po wierzchu karkówki
  • fix Knorr bitki w sosie z grzyow leśnych, 1opakowanie
  • fix Knorr soczysta karkówka z woreczkiem, 1 opakowanie
  • olej, 3-4 łyżki
  • olej lub masło klarowane do wysmarowania formy
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę pokroić w grubsze plastry.Do naczynia wsypać oba fixy,zalać olejem wymieszać.Formę do zapiekania nasmarować,każdy plaster karkówki posmarować powstałym sosem z fixów ułożyć w naczyniu.Jak zostanie sosu to polać po wierzchu,następnie polać keczapem (nie za dużo),rozsmarować.Po wierzchu posypać cebulą pokrojoną w półpiórka.Przykryć i zapiekać w piekarniku w 180 stopni około półtorej godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 20 stycznia 2013 Bardzo ładne zdjęcie ,zachęcające do jedzenia.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 20 stycznia 2013 Fakt zdjęcie bardzo apetyczne tak samo jak karkóweczka ode mnie 5:-))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 19 stycznia 2013 Pychota , aż zrobilam sie głodna.Zdjęcie ekstra ..5..

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń