Do góry

Przekąski Przepis na:

Karp na szczególna okazje

Karp  na szczególna okazje

Autor: lubiesuperzjesc

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 28

Dodano: 23.02.2010

Odsłon: 3041

Powiedzieć o tej potrawie doskonała to mało

Składniki

  • karp świeży, 1 kg
  • winogrona białe, 30 - 40 dkg
  • białe wino wytrawne, 2 szklanki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karpia pokroić w dzwonka doprawić i usmażyć tak jak na wigilie, obtaczanego w mące. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym , na to wrzucić połówki winogron bez pestek i zalać winem. Zapiekać aż wino zacznie wrzeć Podawać jako danie na gorąco Ja do tego nic nie dodaje karp jest tak pyszny , ze nie trzeba psuć smaku

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lubiesuperzjesc 24 lutego 2010 Dzięki za wizytkę Jagoda50 - miło powitać tak wspaniałą kucharkę - czytałam kilka Twoich pomysłów i wszystkie były znakomite - pozwoliłam sobie na dodanie Ciebie do mojej listy znajomych
Malwa55 milo powitać również Ciebie
Niestety fotkami na razie nie dysponuje, a nie bawią mnie ściągane z netu.
Nie przyszło mi do głowy wcześniej fotografować to co przygotowuje w garnkach, ale jak tylko będę przygotowywać swoje potrawy kliknę fotki i nie omieszkam uzupełnić swoje przepisy o widoczki.
Wprawdzie mnie wystarczy jak czytam opis i już wiem czy będzie mi dana potrawa smakować czy nie, ale wiem że fotka bardzo pomaga w podjęciu decyzji czy skorzystać z danego przepisu
Obie Panie serdecznie pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Malwa55 23 lutego 2010 A może tak jeszcze dodac zdjęcie ..byłoby dobrze widziec Twoje dania.Ciekawy przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń