Do góry

Przekąski Przepis na:

Kąski z kurczaka.

Kąski z kurczaka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 2147

Dodano:

Odsłon: 1508

Bardzo smaczne kawałki kurczaka w panierce. Podane z sosami (czosnkowy, meksykański) smakują wyśmienicie.

Składniki

  • -Filet z kurczaka podwójny - 2 szt
  • -Bułka tarta
  • -Jajko - 2 szt
  • -Przyprawa do kurczaka złocista
  • -Papryka ostra
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Fileta umyć i oczyścić. Pokroić w małe kawałeczki.
    Przyprawić przyprawą do kurczaka złocistą.

  2. Bułkę tartą wymieszać z ostrą papryką.

  3. Jajka rozbić i roztrzepać na talerzu.

  4. Kawałki kurczaka obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń