Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana z kurkami i boczkiem to najprawdopodobniej najpyszniejsza kasza na świecie.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 347
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1036
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 347
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1036
Składniki
Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku na małym ogniu pod przykryciem.
Kurki umyj, oczyść, małe zostaw w całości, duże pokrój na mniejsze.
Boczek wędzony pokrój w drobną kostkę i wrzuć na suchą patelnię.
Kiedy z boczku wytopi się tłuszcz, dodaj poszatkowane cebule.
Gdy cebula będzie już szklista dodaj kurki.
Posól do smaku i smaż od czasu do czasu mieszając ok. 10 minut.
Wsyp kaszę i całość dobrze zamieszaj.
Posyp siekaną natką pietruszki.