Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kasza z morelami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
Składniki
Wodę zagotuj razem z solą i cynamonem. Wsyp kaszę i dodaj masło. Gotuj na małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie wodę.
Po tym czasie kaszę zdejmij z ognia i odstaw na 30 minut.
Na patelni roztop masło, cukier i syrop klonowy, dodaj rodzynki i cynamon. Całość podsmaż.
Ugotowaną kaszę postaw ponownie na ogień. Dodaj mus i wymieszane kakao z gorącą wodą. Całość zagotuj i wrzuć rodzynki z karmelem. Wymieszaj. Kaszę przełóż na talerze, posyp pokrojonymi morelami i miętą.Źródło: Na żywo