Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko, prosto i smacznie. Tym charakteryzuje się kaszotto z pęczaku i młodej kapusty. Niesamowitego aromatu dodaje świeży koperek.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15439
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4630
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 299
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2755
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4959
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15439
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4630
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 299
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2755
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4959
Składniki
Na rozgrzane masło wrzucamy kaszę i posiekaną cebulę, chwilę podsmażamy. Dolewamy białe wino, dusimy na wolnym ogniu do odparowania. Następnie zalewamy szklanką bulionu. Cały czas mieszając dusimy na wolnym ogniu, aż bulion zostanie wchłonięty przez kaszę. Do kaszy dolewamy kolejną porcję bulionu, tym razem mniejszą, mniej więcej 100 ml. Wrzucamy posiekaną kapustę, dusimy do miękkości kaszy i kapusty, w miarę potrzeby dolewamy bulion. Całość doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszamy z posiekanym koperkiem.