Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia obrodziła i trzeba coś z nią zrobić, jednym z pomysłów jest zrobić ... keczup, jest pyszny i na pewno lepszy od "sklepowego".
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 358
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 358
Składniki
Cukinię wydrążamy - jeśli jest taka potrzeba, obieramy ze skórki i drobno kroimy, Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Mieszamy razem cukinię z cebulą i solą. Odstawiamy na 4-6 godz.
Gotujmy cukinię z cebulą na małym ogniu, aż warzywa będą się rozpadać (2-3 h) następnie wszystko miksujemy. Dodajemy ocet i cukier gotujemy 10- 15 min wsypujemy przyprawy. Oczywiście jeśli chcemy bardziej pikantny to więcej pieprzu i ostrej papryki. Dodajemy koncentrat pomidorowy - gotujemy jeszcze 10 - 15 min.
Wlewamy gorący do wcześniej przygotowanych słoików. Ustawiamy na zakrętkach "do góry dnem". Po ostygnięciu wstawiamy do spiżarki.
Smacznego :)