Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki pieczone podane z dipem

Klopsiki pieczone podane z dipem

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 651

Dodano:

Odsłon: 8074

Danie zgodne z Dietą Dukana (Faza I i II), pyszne w smaku, nietłuste i szybkie do zrobienia :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Klopsiki: Mięso mieszamy z jajkiem, zmielonymi na mąkę otrębami, posiekaną pietruszką, cebulką i 1 zgniecionym ząbkiem czosnku, pieprzem i niewielką ilością soli. Formujemy z nich niewielkie kulki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy klopsiki, zapiekamy w temp. 200 st. C (z termoobiegiem 180) i najlepiej z funkcją grilla, przez około 20-25 minut, aż będą rumiane. W połowie czasu pieczenia przewracamy klopsiki na drugą stronę.

  2. Dip: Jogurt naturalny mieszamy z 1 zgniecionym ząbkiem czosnku, ulubioną mieszanką ziół, pieprzem i szczyptą soli. Klopsiki podajemy z dipem. Osobom, które nie stosują diety, do tego dania polecam pieczone ćwiartki ziemniaków :) Smacznego! Maj, 2010r.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bezia 28 marca 2013 uwielbiam takie dania wypróbuje na pewno

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nelakornelia 24 maja 2010 o, a mi dieta obca jak " Obcy", ale przepis się chwali smakowo :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Marzenna70 23 maja 2010 Muszę wypróbować.Jestem już miesiąc na Dukanie i przeważnie jem kurczaki gotowane.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń