Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kluski śląskie w połączeniu z tym gulaszem i zastępuje on problem robienia surówki....przynajmniej u mnie. Smacznego
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Łopatkę kroję w duże kawałki i chwilę podsmażam, dodaję grubo pokrojoną cebulę i posiekaną w kostkę paprykę, czosnek, przyprawy i przecier pomidorowy (ogórka nie dodaję). Podsypuję to mąką i zalewam wodą tak aby mięso i warzywa były nią przykryte, duszę do miękkości i pod koniec wrzucam jeszcze marchew startą na dużych oczkach, żeby doszła. Jeśli mi wychodzi za rzadkie to dodatkowo zagęszczam mąką. Danie posypuję zieleniną.