Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski z bułki tartej

Kluski z bułki tartej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2262 Ocena: 14055

Dodano:

Odsłon: 684

Te kluski są naprawdę dobre, przepis pochodzi z okolić Nowego Sącza.

Składniki

  • Bułka tarta 30 dag
  • Śmietana ½ szklanki
  • Pieczarki świeże 10 dag
  • Ser żółty starty 10 dag
  • Masło 2 łyżki
  • Cebula biała 1 szt.
  • Szynka 10 dag
  • Mąka 2 łyżki
  • Jajka 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pieczarki pokroić w kostkę razem z cebulą, przysmażyć na maśle i dodać pokrojoną szynkę. Bułkę tartą zalać śmietaną, połączyć z serem, pieczarkami, szynką i cebulą. Następnie dodać żółtka jajek, przyprawić do smaku i wymieszać. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek, mąkę i delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką na osolony wrzątek niewielkie kluseczki i gotować kilka minut. Po ugotowaniu wyłożyć na talerze, polać stopionym masłem i podawać. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń