Do góry

Dania główne Przepis na:

Kofty wołowe

Kofty wołowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 1974 Ocena: 44827

Dodano:

Odsłon: 981

Takie mega soczyste, prosto z grilla zjedliśmy na plaży w Durres. Normalnie rozpływały się w ustach. W zasadzie były grillowanie, ale można przyrządzić je w piekarniku. Dzisiaj zrobiliśmy takie, jak w tym barze…mini „kofciki”…wprawdzie nie z frytkami i surówką, a z ziemniakami i sałatą ze śmietaną. Wyżera! Na marginesie, często podają je z solą wymieszaną z chili.

Składniki

  • 500 g mięsa wołowego
  • 1 łyżka mąki
  • majeranek
  • ostra papryka w proszku
  • olej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mielimy (ważne by było chude, typu ligawa lub polędwica).
    Do mięsa dodajemy do smaku soli, pieprzu, majeranku, ostrej papryki i mąkę. Wszystko dokładnie łączymy, formujemy kotlety w kształcie paluszków (choć my jedliśmy okrągłe), układamy na papier do pieczenia i spryskujemy olejem.
    Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 18 sierpnia 2017 super smaczne...najlepsze takie proste i szybkie dania:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

DomowaPiwniczka 18 sierpnia 2017 uwielbiam takie proste przepisy, zwłaszcza gdy brzmią tak smacznie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 18 sierpnia 2017 smacznie i z polskimi dodatkami to lubię :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 17 sierpnia 2017 Spodziewałam się miliona dodatków, a tu proszę, prosto i konkretnie :).
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń