Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad i podwieczorek.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 348
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 348
Składniki
Makaron wsyp na posolony wrzątek, gotuj około 8 minut. Gdy będzie już gotowy, odcedź, starannie wymieszaj z 1 łyżka oleju. Aby nie wystygł, wstaw go do ciepłego piekarnika. 2. Boczek wędzony pokrój w kostkę i usmaż na łyżce oleju. Do podsmażonego boczku dodaj Warzywa do makaronu (bez rozmraxania), wlej 150 ml wody i duś przez 12-14 minut, do uzyskania ulubionej miękkości warzyw. Pod koniec duszenia dopraw solą i pieprzem, mieloną papryką, delikatnie wymieszaj. 3. Goracy makaron wymieszaj z warzywami. Przełóż do głębokiego talerza i posym parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach