Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser i mało pracochłonny.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47653
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165394
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 348
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47653
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165394
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 348
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 89
Składniki
Przygotuj dwie formy silikonowe okrągłe o śr. 22 cm. Galaretka z takich form łatwo odchodzi. Jeśli nie posiadasz okrągłych, Mogą być kwadratowe lub prostokątne. Galaretkę należy wylać na wysokość ok. 3 cm. Proszek galaretek należy rozpuścić we wrzątku. Do jeszcze ciepłych dodajemy mleko kokosowe. Mieszamy, aż całkowicie się połączy i nie będzie grudek. Ciepłe wylewamy do dwóch form i odstawiamy w chłodne miejsce. Galaretka rozwarstwia się na część przeźroczystą i białą. Efekt który uzyskałam powstał po nałożeniu na siebie czterech warstw.