Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy ryż na mleku z prażoną gruszką
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 174
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 174
Składniki
Mleko i mleczko kokosowe przelać do rondla. Dodać ryż i wiórki kokosowe, gotować na wolnym ogniu często mieszając przez 15 -20 minut. W razie potrzeby dolać więcej mleka. Gruszkę pokroić w kostkę i przełożyć do rondla. Następnie zalać wodą i prażyć do miękkości z dodatkiem cynamonu. Ryż przełożyć do miseczek, a gruszkę na wierzchu.