Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Koktajl ze szpinaku, pora i ogórka"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 415
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 415
Składniki
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji 3 zł
Liście szpinaku myjemy, suszymy, ogonki odrywamy. Liście siekamy. Ogórki, jabłka, por naciowy i seler myjemy i szatkujemy. Umytą natkę pietruszki siekamy. Z limonki i cytryny wyciskamy sok.
Wszystkie warzywa i zioła miksujemy na jednolitą masę, dodając imbir, sok z cytryny, limonki, sól, cukier i odrobinę białego pieprzu. Jeśli koktajl jest bardzo gęsty, dolejmy nieco mineralnej lub zwykłej, ale przegotowanej, zimnej wody.
Smak tego koktajlu można wzbogacić, dodając do jego składników po garści roszponki i rukoli. Szpinak można też łączyć z jarmużem lub z delikatnymi w smaku owocami, np. brzoskwiniami czy gruszkami, które przełamią jego smak.
Wartość odżywcza jednej porcji 83 kcal Białko 1,4 g/Tłuszcz 0 g/Węglowodany 19 gŹródło: Rewia