Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorami nadziewane naleśniki zapiekane

Przepis dnia 2011-08-19
Kolorami nadziewane naleśniki zapiekane

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 277

Dodano:

Odsłon: 24193

Naleśniki razowe z kolorowym farszem zapieczone pod sosem jogurtowym.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę, mleko i jedno jajko miksujemy razem.

  2. Marchewkę ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki, cukinię, papryki, cebulę i czosnek siekamy bardzo drobno.

  3. Wszystkie warzywa dusimy na rozgrzanej oliwie, doprawiamy do smaku pieprzem i ulubionymi ziołami. Gotowy farsz odstawiamy na bok.

  4. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej teflonowej patelni smażymy naleśniki z przygotowanego ciasta. (mi wyszły z podanych proporcji 2 sztuki).

  5. Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zwijamy go, układamy naleśniki w naczyniu żaroodpornym.

  6. Przygotowujemy sos: jajko wbijamy do jogurtu, mieszamy aż powstanie gładka masa, doprawiamy do smaku ziołami, czosnkiem granulowanym i pieprzem. Polewamy sosem naleśniki.

  7. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. na ok. pół godziny.

  8. Serwujemy posypane posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Afrulu 17 sierpnia 2011 Fajny sposób na naleśniki,piątka i do ulubionych.Dzięki :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Boschka 17 sierpnia 2011 Bardzo ciekawe i zachęcająco wyglądające... i pewnie bardzo dobrze smakuje;-) Do wypróbowania;-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń