Do góry

Desery Przepis na:

Kolorowe zawijaski w cukrze

Kolorowe zawijaski w cukrze

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Kolorowe zawijaski w cukrze"

Składniki

  • 2 szklanki wody
  • 2 szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • kolorowe barwniki
  • cukier puder do posypania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wodę, mąkę, cukier, jajka i sól dobrze wymieszaj na jednolite ciasto. Podziel na 4 części. Każdą wyrób z innym barwnikiem spożywczym (jedną możesz pozostawić jasną).

  2. Niewielką ilość oleju rozgrzej na patelni, porcjami usmaż naleśniki. Po usmażeniu każdy naleśnik zwiń w rulon, potnij skośnie na 1 cm kawałki. Ułóż obok siebie kolorami, obficie posyp cukrem pudrem.

  3. Taki naleśnikowy makaron można podawać również z ulubionym dżemem lub konfiturami, polany stopioną czekoladą, z owocami i z bitą śmietaną... Jak kto lubi – pomysłów jest wiele.

  4. Przepis przysłała Katarzyna Sycik z Konina.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń