Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korniszony to nic innego jak ogórki marynowane w zalewie octowej. W moim domu nie może ich zabraknąć, dlatego robię ich całkiem sporo. Dodajemy je później do kanapek, sałatek, traktujemy je również jako zakąski.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Wodę i ocet wlewam do garnka. Dodaję 7 łyżeczek cukru i 4 łyżeczki soli. Całość zagotowuję. Ogórki myję i osuszam, a następnie układam pionowo w słoikach. Marchewkę obieram, myję i tnę w plasterki.
Do każdego słoika wrzucam kilka plasterków marchewki, po obranym ząbku czosnku, kawałku chrzanu, łodydze kopru, 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu oraz 1/2 łyżeczki gorczycy. Ogórki zalać ciepłą zalewą. Szczelnie zakręcić i pasteryzować w kąpieli wodnej przez około 5 minut.