Do góry

Przetwory Przepis na:

Korniszony łagodny smak

Korniszony łagodny smak

Autor: marysia11082

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1282

Dodano: 21.07.2012

Odsłon: 32891

Łagodny,wspaniały smak,najlepiej wypróbować,polecam.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki najlepsze są małe dokładnie umyć,obrać czosnek i marchew

  2. ZALEWA

  3. 1 litr wody

  4. 15 łyżek octu10%

  5. 6 łyżek cukru

  6. 2 łyżki soli

  7. kilka listków laurowych /3-4/

  8. Zagotować wszystko i trochę wystudzić.

  9. Koper,czosnek,talarki marchewki,położyć na dno słoików/różne wielkości/ułożyć ciasno ogórki,wsypać pół łyżeczki gorczycy,zalać zalewą pasteryzować 10-15 min w zależności od wielkości słoików/małe krócej większe dłużej/

  10. Zawsze warto ugotować więcej zalewy/ja robię podwójną porcję/,jeżeli zostanie wlewam do słoika zakręcam i mam na następne korniszony.Daję dosyć dużo kopru i czosnku/3-4ząbki/Z zalewy wyciągam liście laurowe i ziele wkładam do słoików z ogórkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agus32 27 lipca 2012 Właśnie dzisiaj zrobiłam 22 słoiki mi wyszły. Mam nadzieję ,że zimą będą smakowały. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń